Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2010. december 1., szerda

Szüléstörténetek a Klinikáról

A TAVAM egyesület arra törekszik, hogy a kórházakban történő szüléseket háborítatlanná tegyék, kevesebb szükségtelen beavatkozással. Erre most lehetőséget kaptak egyeztetés formájában a debreceni Klinikával.
Ehhez viszont szükség lenne olyan szüléstörténetekre, amelyek a debreceni Klinikához kötődnek, olyan leírásokkal, hogy mi az, amit szerettetek volna, ha másképpen történik, amit nem hagytak, vagy nem szívleltek, legyen az bármi, testhelyzet, siettetés, oxitocin, stb. Nyugodtan ki lehet emelni, ami fontos lett volna számotokra!
Ezzel nagy segítséget nyújtanátok a Klinika Szülészeti osztályának emberibbé, anyaközpontúbbá tételében!

A történeteket a marianna.tatar@gmail.com vagy az evegvari@gmail.com oldalra küldhetitek (névvel vagy név nélkül).