Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2012. augusztus 6., hétfő

Gyászhír - elhunyt Dr. Hidas Görgy

Sajnálattal közöljük, hogy az anya-magzat kapcsolatanalízis atyja, Dr. Hidas György pszichoanalitikus 2012. júl. 29-én elhunyt. Temetése augusztus 10.-én 12.45-kor a Farkasréti temetőben lesz.
Gyuri bácsi otthonába fogadott minket ahhoz, hogy képződhessünk. Hogy az "Ügy", a magzatok lelki jóléte ne maradjon szűk szakmai berkeken belül. Mérhetetlenül sokat tett azért kollégáival és tanítványaival, Dr. Raffai Jenővel és Müller Zsófival, hogy az anya-magzat kapcsolatanalízis minél több kismamához eljusson. Végtelen szerénysége, kedvessége is hozzájárult ahhoz, hogy a módszer nem maradt az elefántcsonttoronyban. Hálával gondolunk rá ezért. És szomorúsággal, hiszen biztos nehéz szívvel távozott. Lett volna dolga még.