Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2009. október 8., csütörtök

Verny gondolatai a szorongásról várandósság alatt

Minden várandós nő aggódik – mikor miért. Először a vetélésveszély miatt, aztán a fejlődési rendellenességek, majd a szülési komplikációk miatt. Lehet görcsölni az anyagiakon, a súlygyarapodáson is. De ezek teljesen normális aggodalmak.
Amit viszont kerülj, azaz a folyamatos kételkedés abban, hogy kell-e neked ez a baba. A tartós félelem attól, hogy felvállald, rendkívül káros a babára nézve. Ha ezt tapasztalod magadon, fordulj szakemberhez!