Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2011. február 22., kedd

Válaszom a Nők Lapjában Vekerdy rovatában


A 2011. február 23-i számban hosszan idézi Vekerdy Tamás levelemet, amelyet azt követően írtam neki, hogy egy ikerterhességből egy magzatát elveszítő, de másik egészséges gyermekét nevelő anyuka érdeklődött, hogy mit tehet a kisbaba veszteségfeldolgozása érdekében, és hol olvashat ennek utána (2011. január 19-i szám). Válaszlevelemmel az volt a célom, hogy kiegészítsem Vekerdy tanár úr válaszát a prenatális és transzperszonális pszichológia szempontjaival, illetve könyveket ajánljak a témában.

Az eredeti cikk: