Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2009. május 6., szerda

Szoptassatok igény szerint!

Nagyon érdekes felismerésre jutottam a módosult tudatállapotokban folytatott terápiás munkám során. Azok a klienseim, akik egész felnőttkori életükben súlyproblémákkal küszködtek, éheztek gyerekkorukban.
Annak persze sok oka lehet, hogy miért került erre sor, de legalább ti, anyák minimalizáljátok ennek az esélyét azzal, hogy ha kér a baba, adjatok, és ne hallgassatok a régebbi generációk "tapasztalt" nénijeikre, akik teljesen más nevelési elveket vallottak (és amelyekről azóta a pszichológia tudományosan bebizonyította, hogy milyen károsak voltak a gyerekek lelki fejlődésére).