Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2009. május 10., vasárnap

Kismama intim-torna

Nemrég a nőiség teljességének megéléséről tartottam előadást, és ott nem győztem hangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy kerek legyen a történet, azaz teljesen kibontakozhassunk nőként, nem csak a női lét agyonidealizált rész-elemeit kell megélnünk, hanem minél szélesebb spektrumot. Ehhez a kevésbé favorizált aspektusok is hozzátartoznak, mint például a szőrös láb és maga altestünk, az összes funkciójával.

Az, aki elmegy egy intim-torna tanfolyamra, nem csak fizikailag enyhíti azokat a terhességgel járó roppant kellemetlen (de nagyon keveset hangsúlyozott) tüneteket, amelyek a gát-terület megterhelése okoz, hanem energiát visz a gyökércsakra területére, amely a lelki teljességnek és a spirituális fejlődésnek kihagyhatatlan állomása.

Szerintem menjetek el intim-torna tanfolyamra. Sose késő. Itt pl. érdeklődhettek, jövő hétvégén pont lesz egy. Ja, és ez nem a reklám helye. Egyszerűen fontos.