Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2009. január 3., szombat

A személyiség kezdetei - transzperszonális szemszögből

Ha túl merünk tekinteni a kézzelfoghatón, a tudományosan igazolhatón, pl. azon, hogy mi látszik az ultrahangon, - ahogy ezt a transzperszonális pszichológia teszi - akkor a lélek már a fogantatás előtt is létezik s jól meghatározott célokkal születik éppen azokhoz a szülőkhöz, épp olyan körülmények közzé, ahová. Rüdiger és Margit Dahlke, illetve Volker Zahn több vallásra és a korregressziós hipnózissal szerzett saját tudományos eredményeikre hivatkozva a fogantatást egy halhatatlan lélek inkarnálódásának tekintik.
Ebből következik, hogy a babánk már fogantatása előtt körülöttünk lehet, és ebben az időszakban sokkal bölcsebb, mint mi, hiszen ő még kapcsolatban van a végtelennel, az időtlenséggel - és Istennel. Figyeljünk rá! Fontos tudnunk, miért jön, hogy tudjuk, mivel segíthetünk neki legjobban. És érdemes tőle tanulnunk is, hiszen ha minket választott, számunkra is tanulságul szolgál majd ittléte...