Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2019. június 10., hétfő

Az anya-magzat kapcsolatanalízis hatása

Mire jó az anya-magzat kapcsolatanalízis? Mi történik, milyen élményeket él át egy anya és gyermeke, ha mélylélektani módszertannal készülni kezdenek nagy közös kalandjukra?

Májer Krisztina, a Debreceni Egyetem pszichológushallgatója ezt a kérdést járta körül BA-diplomájához szükséges szakdolgozatában olyan anyák visszajelzései alapján, akik részt vettek anya-magzat kapcsolatanalízisben.

Az anya-magzat élményeinek megragadása egy kérdőív kísérleti kialakításával.

Olvassátok szeretettel!