Üdvözöllek!

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik - szubjektív formában. Egy részük a szakirodalom magamon történő átszűrése, néhány bejegyzés pedig a témával kapcsolatos saját élményeim megosztása - kizárólag informatív - és semmiképpen nem ömlengős - céllal.

Kérdéseidet, véleményedet szívesen veszem vagy nyilvánosan, a bejegyzések alatt található "Megjegyzés"-re kattintva, vagy személyesen az evegvari@gmail.com e-mail címen.

Amennyiben még tudatosabban szeretnéd a méhedben fejlődő babával ápolni a kapcsolatot, vagy meg szeretnéd vitatni valaki hozzáértővel azon kérdéseidet, amelyek talán éppen blogom olvasása közben merült fel benned, a lap alján megtalálhatod az országban működő szakemberek elérhetőségét.

2014. május 2., péntek

Az apák szerepe a személyiségfejlődésben - Előadás a Születés Hetén (2014)

Hogyan készülhetnek a leendő édesapák a gyermek születésére? Milyen lélektani változásokkal jár számukra az apaszerep és hogyan nőhetnek fel ők (is) a feladathoz? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy párkapcsolatnak ahhoz, hogy családdá válhasson?
Milyen lélektani hatásai vannak az „apás szülésnek”? Mi kell ahhoz, hogy ez mindenki számára egységgé kovácsoló, intim és magasztos élmény legyen, amelyben az anya segítséget, az apa pedig kapcsolódási lehetőséget kaphat?

Mit kell tudnunk a papa-baba kapcsolatról? Hogyan kötődik a gyermek az apához? Milyen hatással van az apa a formálódó személyiségre? Milyen az „elég jó” apa?
Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők a Születés Hetén tartott előadásomban május 6-án 12 órától a Simonffy utcai Ifjúsági Házban. (További programok.)
Ebben a témában íródott cikkem a Szülők Lapján jelent meg.